5 razloga zašto trebate oglašavanje putem interneta

5 razloga zašto trebate oglašavanje putem interneta

5 razloga zašto trebate oglašavanje putem interneta

Oglašavanje putem interneta ima velike prednosti u odnosu na druge vrste oglašavanja. Evo zašto trebate oglašavanje na internetu!

 

1. Omogućava ciljano oglašavanje

Oglašavanje putem interneta omogućava odlične mogućnosti za ciljano oglašavanje. Moguće je ciljati ljude određene dobi i spola, one koji se nalaze na određenoj lokaciji, ljude koji imaju određene interese, te možete odabrati druge kriterije. Ciljano oglašavanje na Googleu omogućava da se obratite onima koji imaju namjeru da kupe to što nudite te je upravo iz tog razloga oglašavanje na Google tražilici jedan od najučinkovitijih oblika oglašavanja. Svoje oglase možete prikazivati i na internet portalima određene tematike. Također možete ciljati potencijalne kupce koji su ranije već pokazali interes za tim što nudite. Uz takvo ciljano oglašavanje lakše dolazite do onih za koje postoji velika vjerojatnost da žele baš to što nudite.

 

2. Pristup cijelom svijetu 24h

Kroz oglašavanje na internetu možete doći do ljudi koji se nalaze bilo gdje u svijetu. Uz to, putem interneta možete svoje oglase prikazivati publici u bilo koje vrijeme tijekom svih dana u tjednu. Internet nema radno vrijeme niti granice. Zbog svojeg velikog dosega internet omogućava da oglašavate svoju ponudu bilo kada i bilo gdje je potrebno. Oglasi na internetu se mogu prikazivati ciljanoj publici bez obzira gdje se oni nalaze i to u vrijeme kad je najbolji trenutak da prime vašu promotivnu poruku.

 

3. Velika brzina i fleksibilnost

Jedna od značajnih prednosti koje internet nudi za oglašavanje je velika brzina i fleksibilnost. Oglašavanje putem interneta se pokreće u najkraćem roku i može se prilagođavati specifičnim potrebama. Ako ujutro dobijete neku odličnu ideju za promotivnu akciju već popodne je možete provesti u djelo! A nakon što se oglasi pokrenu moguće je u bilo kojem trenutku napraviti izmjene kako bi se promotivna kampanja učinila još boljom i učinkovitijom.

 

4. Više se isplati nego drugi oblici oglašavanja

Cijena za oglašavanje na internetu je niža u odnosu na cijenu drugih oblika oglašavanja. U usporedbi sa tradicionalnim oblicima oglašavanja, oglašavanje putem interneta je znatno isplativije. Sami određujete budžet za oglašavanje pa birate koji maksimalni iznos želite potrošiti na dnevnoj bazi. Budući da su učinci oglašavanja putem interneta puno efikasniji, za svoj novac dobivate bolju komunikaciju s vašom ciljnom publikom.

 

5. Konkretni rezultati u brojkama 

Budući da je kod oglašavanja na internetu dostupna statistika sa velikom količinom podataka, na temelju konkretnih brojaka znate što točno dobivate za svoj novac. Možete vidjeti koliko je oglašavanje uspješno i možete donijeti bolje odluke za daljnje marketinške aktivnosti. Brojke otkrivaju tko vam je konkurencija, gdje su vaši potencijalni kupci i kako da najbolje dođete do njih. Uz takvu vrijednu povratnu informaciju moći ćete poboljšati svoje poslovanje!

 

Zaključak: trebate li oglašavanje putem interneta?

U današnje vrijeme kupci su prisutni na internetu te tamo donose odluke o tome što će kupiti. S druge strane, oglašavanje na internetu omogućava ciljano oglašavanje i nudi velike prednosti u odnosu na druge vrste oglašavanja. Iz tog razloga oni koji koriste oglašavanje putem interneta imaju značajnu konkurentsku prednost pa ostvaruju veći uspjeh na tržištu.

Iskoristite moć interneta i neka vaša poruka dođe u prave ruke!

 

Autor: Nikolina Tomašković

 

Želite sami napraviti najisplativije oglašavanje na internetu? Saznajte više ovdje: Google Ads individualni tečaj.