Kako se prijaviti u WordPress?

Kako se prijaviti u WordPress?

Kako se prijaviti u WordPress?

Kada želite uređivati sadržaj za vaše WordPress web stranice, portal ili blog, prvi korak koji trebate napraviti je prijava u administraciju weba. Slijedite upute u nastavku da saznate kako se prijaviti u WordPress administraciju vašeg weba.

 

1. Otvorite ekran za prijavu u WordPress

Za prijavu u WordPress prvo je potrebno otvoriti stranicu za administraciju vašeg weba na kojoj se nalazi ekran za prijavu.

Adresu stranice za administraciju weba ste vjerojatno dobili od programera kada je izradio web stranice. Ako to tada niste dobili ili je ne možete pronaći, zatražite programera odnosno osobu koja je izradila web da vam to pošalje. Ta adresa izgleda ovako:

  • www.vašadomena.hr/wp-admin  ili  www.vašadomena.hr/admin

 

Adresu stranice za administraciju weba upišite u internet preglednik, odnosno web browser, i zatim pritisnete ENTER.

Prijava WordPress

 

Ukoliko je adresa ispravna doći ćete na stranicu na kojoj se nalazi ekran za prijavu pa možete na sljedeći korak.

 

2. Upišite korisničke podatke za prijavu u WordPress

Sada kada pred sobom imate ekran za prijavu u administraciju weba, upišite vaše korisničko ime i lozinku. Te podatke ste također trebali dobiti od programera koji je izradio web stranice.

Da biste se sljedeći put prijavili bez ponovnog upisivanja podataka, možete staviti kvačicu u polje Zapamti me. Tako će WordPress zapamtiti vaše podatke da ih sljedeći put nećete trebati ponovo upisivati. Ako ne želite da podaci budu zapamćeni, ostavite to polje prazno.

Nakon unosa podataka pritisnite tipku Prijava.

Prijava u WordPress

 

3. Izgubili ste lozinku?

U slučaju da iz bilo kojeg razloga ne možete pronaći lozinku ili dobivate obavijest da lozinka koju ste unijeli nije ispravna, pritisnite na pitanje “Izgubili ste lozinku?” koje se nalazi ispod obrasca. Otvorit će se polje u koje ćete trebati upisati vašu email adresu na koju će vam biti poslana nova lozinka.

 

4. Trebate pomoć oko weba?

I to je to! Upravo ste naučili kako se prijaviti u WordPress. 🙂

Želim vam puno uspjeha s vašim stranicama, a ako zatrebate pomoć za uređivanje web stranica, optimizaciju ili oglašavanje web stranica, slobodno pošaljite upit.

Bit će mi drago da vam pomognem poboljšati rezultate i vidljivost vašeg weba!

 

Autor: Nikolina Tomašković