Kako dodati novu stranicu u WordPressu - Expertiva blog

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Dodavanje sadržaja na web stranicu u WordPressu je vrlo jednostavno. Bez obzira da li želite dodati stranicu za novu uslugu ili napisati objavu na blogu, WordPress omogućava da u samo par koraka dodate novi sadržaj koji će odmah biti vidljiv na webu.

Ako želite naučiti kako dodati novu stranicu u WordPressu samo slijedite korake koje donosimo u nastavku.

 

1. Prijava u WordPress administraciju weba

Za uređivanje sadržaja na web stranicama prvo se prijavite u administraciju weba pomoću pristupnih podataka koje ste dobili od programera.

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Ako još nemate pristup u administraciju weba zatražite osobu koja je izradila web stranice da vam to omogući. Trebat će vam adresa za prijavu, korisničko ime i lozinka.

Ispod prijavnog obrasca možete označiti opciju Zapamti me kako bi pristupni podaci bili spremljeni za sljedeći put.

Nakon upisa pristupnih podataka pritisnite na gumb Prijava.

 

2. Dodajte novu stranicu na webu

Nakon što ste se uspješno prijavili u administraciju weba u izborniku s lijeve strane odaberite opciju Stranice.

Otvorit će se pregled svih stranica koje trenutno postoje na webu (blog objave se ne nalaze ovdje već pod opcijom Objave). Da biste dodali novu stranicu odaberite opciju Dodaj novu na vrhu ekrana.

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

 

3. Upišite naziv i sadržaj nove stranice

Sada kada pred sobom imate praznu novu stranicu, prvo upišite naziv stranice.

Za stranicu na kojoj predstavljate uslugu naziv stranice može biti naziv usluge, a za objave na blogu možete kao naziv staviti određenu temu ili pitanje na koje dajete odgovor.

I sada slijedi glavni dio, a to je unos sadržaja koji želite na stranici. Iako je važno da date sve potrebne informacije za onoga kome je ta stranica namijenjena, umjesto velike količine teksta važnije je da je to relevantan i koristan sadržaj za Vaše idealne klijente.

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Za kvalitetnu pripremu sadržaja možete koristiti dodatne opcije za uređivanje sadržaja koje se nalaze iznad velikog polja za unos sadržaja stranice.

U sadržaju stranice svakako koristite podnaslove i fotografije koje prate tekst, te dodajte linkove na druge korisne i relevantne stranice. Iskoristite mogućnosti za oblikovanje teksta da čitatelju prenesete svoju poruku na razumljiv i vizualno ugodan način.

 

4. Dodatne mogućnosti za stranice i objave na blogu

Nakon što ste unijeli naziv i sadržaj stranice, upotrijebite dodatne mogućnosti. Sa desne i donje strane ekrana nalaze se mogućnosti za status objave, programerski alati tzv. pluginovi, i opcije za razvrstavanje sadržaja stranice.

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Kod izrade nove blog objave napravite i sljedeće:

  • označite kategorije – kategorije služe za grupiranje objava po tematici, da čitatelji vide o čemu pišete na blogu i da mogu pronaći odgovarajuću vrstu sadržaja.
  • dodajte oznake – oznake opisuju detalje objave i služe da se dodatno kategorizira sadržaj neovisno od kategorija.

Evo recimo ovaj blog ima kategorije Marketing za usluge, WordPress stranice i drugo, a oznake su idealni klijent, google my business i drugo.

Osim toga, moguće je nadograditi dodatne funkcionalnosti koje će web učiniti još boljim. Sve te opcije služe za bolju optimizaciju sadržaja za tražilice pa to vrijedi iskoristiti ovisno o tome kome se obraćate i koje ciljeve želite postići.

 

5. Objavite novu stranicu!

Kad ste unijeli sav sadržaj koji trenutno želite imati na toj stranici jednostavno je objavite pritiskom na gumb Objavi s desne strane.

Kako dodati novu stranicu u WordPressu

Nakon što objavite novu stranicu obavezno provjerite da li je nova stranica vidljiva na webu. Ako u bilo kojem trenutku poželite još nešto dodati uvijek možete doraditi sadržaj stranice.

 

6. Dodavanje nove stranice u izbornik na webu

Nakon što objavite novu stranicu možda ćete se iznenaditi ako je ne možete pronaći na webu. No, to samo znači da novu stranicu trebate dodati u izbornik na webu. Zato s lijeve strane ekrana u sekciji Izgled odaberite opciju Izbornici.

Otvorit će se ekran gdje uređujete linkove u glavnom izborniku na webu. Ako želite da link na novu stranicu bude dostupan putem glavnog izbornika na webu morate ga ovdje dodati na željenu poziciju.

 

7. Kako nadopunjavati sadržaj stranice u WordPressu

Sadržaj stranice možete mijenjati i nadopunjavati prema potrebi. U lijevom izborniku odaberite opciju Stranice. Zatim na popisu svih stranica pronađite onu koju želite uređivati pa ispod naziva stranice pritisnite opciju Uredi.

Samo se sjetite da svaki put nakon što uredite sadržaj stranice snimite izmjene i provjerite da su izmjene vidljive na webu.

 

Kako povećati posjećenost web stranice?

Jednom kad dodate novu stranicu posao nije gotov. Sadržaj web stranica je potrebno stalno poboljšavati ovisno o tome što nudite i što ljudi traže putem interneta. I naravno da želite da te web stranice dođu do prave publike. Zato svakako potražite korisne savjete u ovoj objavi: Kako povećati vidljivost web stranica.

 

 

Nikolina Tomašković

Autor: Nikolina Tomašković, marketinški stručnjak

 

Trebate pomoć oko web stranica? Pišite mi na: nikolina.tomaskovic@expertiva.hr

 

 

Saznajte više:

 

Kako povećati vidljivost web stranica?

Oglašavanje na internetu – gdje, kako i što je najbolje? 

Kako biti prvi na Googleu i zašto je to važno?