Google oglašavanje cijena - Google oglasi - Expertiva

Cijena za Google oglašavanje – Koliko koštaju Google oglasi?

Cijena za Google oglašavanje – Koliko koštaju Google oglasi?

Cijena za Google oglašavanje – Koliko koštaju Google oglasi?

Ako vas zanima cijena za Google oglašavanje, na pravom ste mjestu.

Google oglasi su odličan način da povećate svoju vidljivost na internetu i dođete do svojih idealnih klijenata, kupaca, korisnika… jer upravo ovaj oblik oglašavanja nudi odlične mogućnosti za ciljano oglašavanje i veliku kontrolu.

 

Cijena za oglašavanje na Google tražilici se sastoji od tri dijela:

   1. cijena izrade oglašivačke kampanje (jednokratno),

   2. trošak oglasa (mjesečno),

   3. cijena za vođenje Google oglašavanja (mjesečno).

U nastavku ćete saznati na što se odnosi svaka stavka te kolika bi bila cijena. To će vam pomoći da planirate svoje promotivne aktivnosti i dogovorite Google oglašavanje već danas.

 

1. Cijena izrade nove oglašivačke kampanje

Prvo je potrebno izraditi oglašivačku kampanju. Trebamo napraviti istraživanje, odrediti strategiju i posložiti postavke kampanje. Dogovorit ćemo što ćete oglašavati, za koje ključne riječi želite da se oglasi prikazuju i kojoj publici želite da se oglasi prikazuju. Također je potrebno pripremiti sve kako bismo mogli pratiti uspješnost kampanje. Oglase radimo kreativno i sa konkretnim ciljem.

Cijena za izradu nove oglašivačke kampanje ovisi o tome koliko je kampanja kompleksna, a kreće se već od 750 kn (nema PDV-a).

Ovdje trebamo napomenuti da je za potrebe kampanje potrebno pripremiti analitiku web stranice i kvalitetan sadržaj na web stranici. Rado ćemo vam ponuditi našu stručnu pomoć oko toga i to se plaća dodatno, no gledajte to kao investiciju da vaša kampanja može ostvariti rezultate.

 

2. Trošak oglasa

Jednom kad se oglasi počnu prikazivati plaćate ih po kliku. Cijena jednog klika ovisi o više faktora, a najčešće iznosi par kuna. Na vama je da odredite mjesečni budžet koliko želite potrošiti.

Prema vašim mogućnostima i željenim ciljevima dogovorit ćemo vaš mjesečni budžet. Minimalni budžet je 1.000 kn + PDV.

 

3. Cijena za vođenje Google oglašavanja

Nakon što kampanja krene, pratimo i poboljšavamo oglase kako bismo ostvarili što bolje rezultate, a na kraju svakog mjeseca dobivate izvještaj. Upravljanje kampanjom ovisi o veličini i kompleksnosti kampanje.

Cijena za vođenje kampanje je već od 1.000 kn mjesečno (nema PDV-a).

 

Kolika je ukupna cijena za Google oglašavanje?

Kao što vidite, cijena za oglašavanje na Google tražilici ovisi o više faktora. Evo primjer koliko ukupno to može iznositi i što točno dobivate za taj iznos.

Cijena za oglašavanje na Googleu (primjer):

  • Recimo da se radi o kampanji srednje veličine gdje imamo oglase na jednom jeziku.
  • Izrada takve kampanje košta 750 kn što plaćate jednokratno.
  • Mjesečno plaćate trošak oglasa od 1.000 kn + PDV i vođenje Google kampanje 1.000 kn mjesečno.
  • Ako je cijena klika oko 2kn, to znači da će za budžet od 1.000 kn na vaš web doći 500 novih posjetitelja svaki mjesec.

 

Da li se Google oglašavanje isplati?

Oglašavanje na Googleu je odličan način da ciljate one koji žele to što nudite. Riječ je o oglasima Google Ads koji služe za ciljano oglašavanje.

Budući da se oglasi prikazuju na Googleu baš u trenutku kada ljudi traže to što nudite (što znači da ih zanima to što im želite ponuditi), ovo je jedan od danas najisplativijih oblika oglašavanja.

Eto, sada znate koliko košta oglašavanje na Googleu. Uložite svoj novac pametno te uz pomoć Google oglasa napravite uspješno ciljano oglašavanje!

 

Nikolina Tomašković

Autor: Nikolina Tomašković, vlasnica obrta Expertiva. Za svoje klijente radi ciljano oglašavanje na Googleu i optimizaciju web stranica za tražilice. Na taj način im omogućava da ostvare bolju vidljivost na Googleu i veću posjećenost web stranica.

Želite ponudu za Google oglašavanje? Pošaljite mi poruku!

 

 

Saznajte više:

Google ciljano oglašavanje, evo zašto ga trebate