Google Ads besplatni tečajevi - Online besplatne edukacije 2024.

Google Ads besplatni tečajevi – online edukacije 2024.

Google Ads besplatni tečajevi – online edukacije 2024.

Google Ads besplatni tečajevi – online edukacije 2024.

Google Ads edukacija je opsežno područje koje se neprestano mijenja zbog novih mogućnosti web tehnologije. Zato je potrebno stalno usavršavati znanje i razmjenjivati iskustva, a prema potrebi potražiti pomoć iskusnih stručnjaka i mentora. Besplatni online tečajevi mogu vam pomoći da steknete osnovna znanja za kreiranje i upravljanje Google oglasima.

Postoji više mjesta na internetu gdje Vas čekaju besplatni tečajevi za Google Ads, a ovdje su pobrojani najvažniji.

 

 

Google Ads besplatni tečajevi

 

Google Ads Pomoć – Službena stranica koja pruža upute o mogućnostima Google Ads-a. Upišite svoje pitanje u tražilicu i dobit ćete odgovarajuću uputu. Ovo je odlično mjesto da naučite određeni dio Google Ads-a i riješite problem s kojim ste se susreli pri učenju i korištenju Google Ads-a.

Najbolji primjeri iz prakse za Google Ads – U okviru spomenute stranice Google Ads Pomoć, nalazi se online vodič. Sadrži korisne upute i savjete koji će vam dobro doći na početku učenja o Google Ads. Na traci iznad glavnog sadržaja odaberite neku od tema i krenite u stvaranje uspješnih Google oglasa.

Google Ads YouTube kanal – Službeni YouTube kanal Google Ads-a na kojem objavljuju videe s korisnim savjetima i trikovima za Google oglašavanje. Na kanalu možete pronaći video za određeni izazov s kojim ste se susreli i otkriti nove mogućnosti za bolje rezultate. Za lakše praćenje, uključite engleske titlove na videu.

Skillshop by Google – Ovo je Googleova besplatna edukativna platforma koja daje besplatne tečajeve i certifikate za Google Ads i druge Googleove proizvode. Ovdje možete pronaći tečajeve za početnike i za napredne korisnike pa odaberite tečaj prema vašoj razini znanja.

HubSpot Academy – Jedna od omiljenih platformi za edukaciju i certificiranje za Google Ads. Tečajevi su besplatni, jednostavni za razumijevanje i vrlo korisni. Možete se besplatno logirati pomoću svoje postojeće Google adrese.

Udemy – Ova platforma za online učenje nudi nekoliko besplatnih edukacija za Google Ads. Iako je broj besplatnih edukacija mali i uglavnom namijenjen početnicima, vrijedi pogledati što vam od toga može koristiti za stjecanje novih znanja.

Coursera: Google Ads for Beginners – Još jedna platforma za online učenje koja nudi besplatne edukacije za internet marketing. Na ovom linku se nalazi tečaj za Google Ads za početnike. Ili upišite u tražilicu specifično područje Google Ads-a kako biste dobili edukaciju koja vas zanima.

Google Digitalna garaža – Googleova platforma za online učenje koja pruža lako razumljive i zanimljive edukacije za digitalni marketing. Nužno je da razumijete osnove internet marketinga kako biste mogli napraviti ciljano Google oglašavanje koje će vam donijeti rezultate.

 

 

Kako da vam Google Ads besplatni tečajevi donesu uspjeh u 2024. godini? 

 

1. DEFINIRAJTE SVOJ CILJ

Prije nego krenete čitati lekcije i gledati videe, važno je da odredite svoje ciljeve. Što želite postići s vašim oglašavanjem? Da li želite povećati broj upita ili telefonskih poziva, jačati svjesnost o vašim proizvodima i uslugama, ili nešto treće. Nakon što definirate svoj cilj, potražite edukaciju koja će vam pomoći da postignete upravo taj vaš cilj.

2. KRENITE OD POČETKA

Ako ste početnik, sigurno će vas zaprepastiti količina informacija. Krenite od osnova. Na početku je važno da naučite kako Google oglasi funkcioniraju i koje mogućnosti nude. Nakon toga možete učiti kako koristiti pojedine alate da ostvarite svoj cilj.

3. UČITE KROZ PRAKSU

Sve što učite gledajte kako možete odmah primijeniti. Kreirajte svoj Google Ads račun i krenite stvarati svoje oglašivačke kampanje. Kroz provedbu naučenog znanja ćete dobivati više iskustva i biti sve bolji u korištenju Google Ads-a.

4. UČITE KROZ GREŠKE

Imajte na umu da je za korištenje Google Ads-a jako važno testirati i učiti u hodu. Nemojte se bojati napraviti greške. Svaki stručnjak je postao stručnjak upravo zato što je radio brojne pokušaje i pogreške. Primijenite naučeno, isprobavajte i testirajte, učite iz pogrešaka.

5. NADOGRADITE SVOJE ZNANJE

Učenje za Google Ads nikad nije gotovo. Kako ćete postajati sve iskusniji, nastavite učiti napredne strategije i taktike. Postavite nove hrabrije ciljeve i pronađite nove načine da ih ostvarite.

6. PRATITE SVOJE REZULTATE

Ciljevi su tu da idete prema njima, ali i da budete svjesni kad ih niste ostvarili. Pratite svoje rezultate kroz analitiku (konkretne brojke) kako biste znali što funkcionira, a što ne. A kad nešto ne funkcionira, budite znatiželjni da saznate zašto. A tada prilagodite svoju kampanju i web stranice, i učite dalje.

 

 

Želite mentora za Google Search Ads? 

Besplatne edukacije su odličan izvor znanja i mogu vam poslužiti da savladate osnove Google Ads-a. No tijekom korištenja Google Ads-a prije ili kasnije ćete naići na izazov za koji ne možete ili ne stignete pronaći rješenje. Za takav slučaj vam mogu ponuditi konzultacije za Google Search Ads.

Više o tome saznajte ovdje: Google Ads tečaj 1-na-1, audit i konzultacije (AdWords pomoć)

 

 

REZERVIRAJTE TERMIN ZA KONZULTACIJE

 

 

 

Nikolina Tomašković

Autor teksta: 

Ja sam Nikolina Tomašković, vlasnica obrta Expertiva iz Varaždina. Za svoje klijente radim ciljano oglašavanje na Googleu i poboljšanje WordPress web stranica. Na taj način omogućavam da ostvare bolju vidljivost na Googleu, veći promet na njihove web stranice, te da ih pronađu njihovi idealni klijenti i korisnici. 

Ako želite stručnu pomoć za Google Search Ads, bit će mi drago da Vam pomognem s mojim znanjem i iskustvom. Pošaljite mi poruku! 🙂 

 

 

REZERVIRAJTE TERMIN ZA KONZULTACIJE